Scroll to top
en nl

Tweemaal Karel Appel

Olla Art verwierf onlangs twee krachtige grafische werken van Karel Appel die model staan voor werk uit het begin van de jaren zestig en de jaren zeventig.

Three heads
‘Three heads’ is een ongedateerde litho, die rond 1960 moet zijn gemaakt. In deze litho, die drie koppen laat zien tegen een achtergrond van blauw en oker, is de expressieve stijl van eind jaren vijftig en begin jaren zestig duidelijk herkenbaar. Ook het kleurgebruik, met blauw, oker, rood en zwart, zie je bij de Karel Appel uit deze periode vaker. Het werk heeft een vrij groot formaat en is gedrukt in een beperkte oplage van 80.
De litho heeft deel uitgemaakt van de bedrijfscollectie van Deloitte Nederland. Hij is in goede conditie en ingelijst in een goudkleurige lijst. Deze is uiteraard vervangbaar.

Karel Appel, Three heads, ca. 1960

Karel Appel, Three heads, ca. 1960
Litho, 56,5 x 76,5 cm

Blue faced beast
In de zeefdruk ‘Blue faced beast’ zien we een heel andere Appel, in zijn kenmerkende stijl van de jaren zeventig. Typerend zijn de effen, veelkleurige vlakken waaruit het beeld is opgebouwd en de zware contourlijnen die zijn aangebracht. Appel hanteert in deze periode over het algemeen de techniek van de zeefdruk in plaats van de lithografie.
Het formaat van dit werk is indrukwekkend groot. Het is fraai en professioneel ingelijst en laat het hele blad zien. Van de zeefdruk zijn 100 exemplaren gedrukt plus enkele exemplaren voor medewerkers (‘hors commerce’). Dit exemplaar is zo’n ‘hc’.

Karel Appel, Blue faced beast, 1971

Karel Appel, Blue faced beast, 1971
Zeefdruk, 64 x 88 cm

Informatie
Neem voor meer informatie over deze werken van Karel Appel contact op met Olla Art. Voor meer werk en een korte biografie van Appel, klik hier.