Scroll to top
en nl

Twee etsen van Constant

Twee etsen van Constant vormen de meest recente aanwinsten van Olla Art. Beide etsen zijn uitgegeven in een oplage van slechts 20 exemplaren. Daarnaast werden er enkele proeven gedrukt. De aangeboden exemplaren zijn allebei zo’n proefdruk. Beide etsen dateren van 1971, Constants meest vruchtbare etsjaar. Ze vormen een mooie aanvulling op onze toch al omvangrijke collectie grafiek van Constant.

Formaat
‘Stoelen’ is een ets met aquatint in een wat groter formaat dan we van Constant gewend zijn (veel van zijn etsen zijn echte miniatuurtjes). Hij beeldt hierin twee stoelen af, ruggelings tegenover elkaar geplaatst.

Constant, Stoelen, 1971

Constant, Stoelen, 1971
Ets en aquatint, 56,5 x 38,5 cm (blad), 15,3 x 21,8 cm (beeld)

Constant, Conversatie, 1971

Constant, Conversatie, 1971
Ets, 56,5 x 38,5 cm (blad), 17,5 x 21,8 cm (beeld)

De ets ‘Conversatie’ heeft een vergelijkbaar formaat, maar laat een nogal andere stijl en techniek zien: in ragdunne lijnen beeldt Constant hier twee figuren af, zo te zien verwikkeld in een stevig gesprek.

Herkomst en conditie
Beide etsen komen uit het bezit van een voormalig medewerker van Constants drukker, en zijn in optimale staat. De etsen zijn identiek ingelijst en geschut achter passe-partout. Desgewenst kan de aluminium lijst zonder veel meerkosten vervangen worden door bijvoorbeeld een houten lijst.
De etsen staan beschreven op de website van de Stichting Constant. ‘Stoelen’ is daarnaast als nummer 111 opgenomen in het door Waanders uitgegeven overzichtswerk van Constants grafiek (afgebeeld op blz. 131).

Informatie
Bent u geïnteresseerd in deze etsen, neem dan contact op met Olla Art.
Meer werk van Constant vindt u hier.