Scroll to top
en nl

Strijder van Lucebert

De collectie van Olla Art werd onlangs verrijkt met een prachtige inkttekening uit 1962 van Lucebert, getiteld ‘Strijder’.

…en morgen de hele wereld
De tekening is gebruikt als omslagillustratie voor het boek ‘Lucebert …en morgen de hele wereld’, dat werd samengesteld op basis van de tentoonstelling ‘Geldzucht, vraatzucht, geilheid in woord en beeld’, met teksten en tekeningen van Lucebert. De tentoonstelling werd van 5 mei t/m 3 juni 1972 gehouden bij Galerie de Tor in Amsterdam.
Het boek werd oorspronkelijk uitgebracht door de Amsterdamse uitgeverij Van Gennep in 1972. In 1984 werd een tweede druk verzorgd door uitgeverij De Bezige Bij. Behalve op het omslag, staat de tekening, met vele andere, ook afgebeeld in het boek.

Topstuk
‘Strijder’ is een topstuk uit de jaren die bekend staan als Luceberts beste periode (1960-1962). Karakteristiek voor deze periode zijn onder meer de sprookjesachtige figuren die de tekeningen en schilderijen bevolken.

Informatie
De conditie van het werk is goed, al is er wat onregelmatige vergeling te bespeuren. Het werk wordt geleverd inclusief het boek uit 1972.
Mail ons voor meer informatie: info@olla-art.com.

Lucebert, strijder, 1962

Lucebert, Strijder, 1962
Inkt op papier, 27 x 20,8 cm