Scroll to top
en nl

Portfolio ‘H’ van Corneille

Nieuw in de collectie van Olla Art is het portfolio ‘H’ van Corneille, een samenwerking met de onlangs overleden galeriehouder en kunstverzamelaar Cérès Franco. De laatste tekende voor de nogal bizarre teksten, gewijd aan de letter H (‘ache’).

Een citaat ter illustratie:

O Ache
les plaisirs j’adore, O Ache mords moi
le cou O mon H tapilazulitapissé. O
la la la… c’est la pimenta malagueta.

La Ficelle
Het portfolio (tekst en losbladige zeefdrukken) is in 1974 uitgegeven door gelegenheidsdrukker en -uitgever La Ficelle in Epinay-sur-Orge. Het is in zijn geheel gezeefdrukt op handgeschept Arches, en gestoken in een houten foedraal. De zeefdrukken zijn gedateerd 1973 en door Corneille voorzien van titels: ‘La pucelle’, ‘Danse Africaine’, ‘Le désir sémaphore’, ‘Une reine’ en ‘Les deux amies’.
Er lijkt weinig tot geen verband tussen tekst en afbeeldingen. De platen zijn getekend in een stijl die wat minder bekend is van Corneille.
De zeefdrukken zijn als nummer 346 t/m 350 opgenomen in de catalogus van het grafische werk van Corneille.

Corneille, Les deux amies, 1973

Corneille, Les deux amies, 1973
Zeefdruk uit portfolio H, 32 x 25,2 cm

Informatie
Neem voor meer informatie over deze zeldzame uitgave (conditie, prijs enz.) contact op met Olla Art. Zie ook de productpagina met afbeeldingen van alle vijf de zeefdrukken. Voor een korte biografie van Corneille, klik hier.

Noot
Patricia Donkersloot-Van den Berghe (1992). Corneille: The complete graphic works, 1948-1975. Amsterdam: Meulenhoff, blz. 261-265.