Scroll to top
en nl

Marino Marini: verwoesting en reconstructie

Nieuwste aanwinst van Olla Art is de kleurenets ‘Devastazione e ricostruzione’ (Verwoesting en reconstructie) van Marino Marini. Deze ets behoort naar onze mening tot de mooiste uit de suite ‘Idea e spazio’ (Idee en ruimte). De ets verkeert in optimale conditie.

Crommelynck Frères
Van de ets is een oplage van 100 en een van 50 exemplaren gedrukt op Vélin Rives; ons exemplaar komt uit de oplage van 50.
De catalogus van het grafisch werk van Marino Marini vermeldt een bladmaat van 58 x 45 cm. Echter, de ons bekende exemplaren van de editie van 50 zijn alle gedrukt op een kleiner blad (ca. 50 x 37 cm).
De suite ‘Idea e spazio’ werd in 1963 gedrukt bij het Parijse atelier van de gebroeders Crommelynck, en uitgegeven door Les Cent Bibliophiles de France et d’Amérique in Parijs. De twaalf werken die deel uitmaken van de suite vormen Marino Marini’s eerste diepgaande verkenning van de kleurenets. Hij creëerde de suite ter begeleiding van een dichtbundel van zijn tweelingzus Egle Marini.
De prijs van deze ets is 1445 euro.

Meer van Marino
Behalve deze vijfde plaat, biedt Olla Art uit deze suite ook Giocoliere en Sogno di Cavaliere aan (resp. plaat II en VIII).
Olla Art beschikt over een omvangrijke collectie grafisch werk van Marino Marini. U vindt het op deze website, waar ook een beknopte biografie te vinden is.

Marino Marini, Devastazione e ricostruzione, 1963

Marino Marini, Devastazione e ricostruzione, 1963
Kleurenets, 49,4 x 36,6 cm (blad), 39,5 x 29,7 cm (beeld)

Informatie
Olla Art bracht eerder een nieuwsbrief uit over Marino Marini. Klik hier om deze te openen.
Neem voor meer informatie contact op met Olla Art.

Noot
Giorgio & Guido Guastalla (1991). Marino Marini: Werkverzeichnis der Graphik. Langenhagen: Edition Depelmann, p. 91, nr. 170.