Scroll to top
en nl

Marino Marini: From Color to Form

Nieuw in de collectie van Olla Art is een litho uit Marino Marini’s portfolio ‘From Color to Form’ uit 1969. ‘From Color to Form’ is ongetwijfeld een van Marino’s mooiste en beroemdste portfolio’s. In een toelichting op het portfolio vertelt de beeldhouwer Marino Marini dat hij ‘altijd de behoefte had om te schilderen’, en dat hij nooit aan een sculptuur begon ‘zonder eerst de essentie ervan schilderkunstig te verkennen’.
Volgens Catherine Vassaux, curator van een tentoonstelling rond Marino Marini in het Museum of Art van de University of Arizona (2013), is de gehechtheid van Marino aan het tweedimensionaal voorbereiden van driedimensionaal werk diep geworteld in zijn liefde voor kleur. Hij zag vorm als een unieke manipulatie van kleur, als de belichaming van de energie die uit kleur kan spatten.

Marino Marini, From Color to Form I, 1969
Marino Marini, From Color to Form I, 1969
Litho, 50,5 x 65 cm

Paarden en ruiters
‘From Color to Form’ bestaat uit tien litho’s die de bekende Marinothema’s aansnijden: hoofdzakelijk paarden en ruiters in verschillende dynamische kleurenspectra. De litho’s combineren alle elementen van Marino’s inspiratie: de primitieve weergave van menselijke en dierlijke lichamen, het vieren van kleur en het vermogen om vorm te structureren en de beweging van het leven over te brengen, en de nonfiguratieve ‘knipsels’ die door het beeld zwerven.

Eerste
De door Olla Art aangeboden litho is de eerste uit het portfolio. Uiteraard kan de litho vakkundig voor u worden ingelijst.
Zie ook ons overige aanbod van werk van Marino Marini.