Scroll to top
en nl

Marc Mulders


1958

Bio

Marc Mulders (Tilburg, 1958) wordt opgeleid aan kunstacademie St. Joost in Breda. Aan het begin van zijn schilderscarrière valt hij op door de combinatie van zijn pasteuze manier van werken, die herinneringen oproept aan Van Gogh, en zijn eigenzinnige themakeuze. Mulders refereert nadrukkelijk aan beroemde voorgangers als Michelangelo en Rembrandt en laat zijn christelijke overtuiging doorklinken in zijn werk. Dat laatste wordt het meest duidelijk uit de glas-in-loodramen die hij sinds 1999 voor diverse kerken maakt. Zijn bekendste glas-in-loodcreatie is wel het herdenkingsraam voor de Nieuwe Kerk in Amsterdam, dat de toenmalige koningin Beatrix krijgt aangeboden ter gelegenheid van haar 25-jarig regeringsjubileum in 2005.
Mulders is vooral bekend om zijn olieverfschilderijen waarin hij de natuur vastlegt. Overheersende thema’s zijn bloemen (vooral rozen, tulpen en irissen) en – geïnspireerd door de oude meesters – geschoten wild (vooral hazen), opgehangen om te besterven.
Sinds zijn verhuizing in 2008 naar een boerderij op landgoed Baest, nabij het Brabantse Oirschot, schildert hij bloemenvelden in min of meer impressionistische trant. Zelf noemt hij zich een abstract-impressionist, waarbij hij de vergelijking trekt met Monet, die zich op de helft van zijn leven in Giverny vestigde, ten westen van Parijs, en daar zijn waterlelieschilderijen maakte.

Portret Mulders bij biografie
Werk