Scroll to top
en nl

L’Idea del cavaliere van Marino Marini

Deze prachtige litho van Marino Marini is net binnen bij Olla Art. Hij is nog niet ingelijst. Dat kunnen wij desgewenst voor u verzorgen.

Ruiter
De litho stamt oorspronkelijk uit 1968 en is getiteld ‘L’Idea del cavaliere’ (misschien het beste te vertalen als de voorstelling van de ruiter). In de werkcatalogus van de gebroeders Guastalla wordt de litho beschreven als nummer 201. De catalogus vermeldt echter alleen de editie van 35 exemplaren op Japans papier, niet de editie van 65 exemplaren op BFK Rives.

Proef
Het door ons aangeboden exemplaar vormt een kunstenaarsproef (‘E.A.’) uit de editie op BFK Rives. De litho maakt deel uit van de map ‘Europäische Graphik VI’ (blad 8), in 1969 uitgegeven door de Münchense Galerie Wolfgang Ketterer (Ketterer Editionsverzeichnis 128) en gedrukt door Erker-Presse in St. Gallen (Zwitserland).

Marino Marini, L'Idea del Cavaliere, 1969
Marino Marini, L’Idea del cavaliere, 1969
Litho, 75 x 53,5 cm

 

Meer van Marini
Olla Art beschikt over een omvangrijke collectie grafisch werk van Marino Marini. Een deel daarvan treft u aan op deze website. Neem voor meer informatie over het werk van Marino Marini contact met ons op.