Scroll to top
en nl

Late litho van Asger Jorn

Een late litho van Asger Jorn die zelden of nooit op de markt komt. Dat is de nieuwste aanwinst van Olla Art. Het betreft een sterk en uitbundig werk, dat Jorn in de november- en decembermaanden van 1972 in Parijs vervaardigde, samen met nog twee andere litho’s. Eén daarvan bevindt zich eveneens in de collectie van Olla Art.

De litho is, net als de andere twee litho’s, gedrukt door het Parijse huis Clot, Bramsen et Georges en uitgegeven door de Kestner-Gesellschaft in Hannover.
De eerste proeven werden door Jorn zelf gecontroleerd en gesigneerd. Echter, in januari 1973 werd hij ziek en opgenomen in het ziekenhuis van Aarhus. Hij was daardoor niet meer in staat de drie drukken zelf te signeren. Om die reden zijn ze, behalve genummerd, voorzien van een gedroogstempelde handtekening van Jorn.
Het aangeboden werk bevat tevens het droogstempel van de Kestner-Gesellschaft.

Asger Jorn, z.t., 1972 (Van de Loo 426)

Asger Jorn, zonder titel, 1972
Litho, 71,3 x 75,5 cm (blad), ca. 53,5 x 61 cm (beeld)

Van de Loo 426
In de verschillende edities van de door Galerie van de Loo uitgegeven werkcatalogus van Jorn (Weihrauch, 1976; Presler, 2009) staat de litho beschreven als nummer 426. De litho is ook gebruikt als basis voor het affiche van een vroeg in 1973 door de Kestner-Gesellschaft georganiseerde tentoonstelling van Jorns werk in Hannover.
Het aangeboden exemplaar is nummer 82 uit een oplage van honderd exemplaren, en verkeert ondanks zijn hoge leeftijd in blakende conditie. De litho is nog oningelijst. Op verzoek kunnen wij dat uiteraard voor u verzorgen.

Informatie
Neem voor nadere informatie over conditie, prijs e.d. contact op met Olla Art: info@olla-art.com.
Lees ook de uitgebreide nieuwsbrief over Jorn en zijn grafische werk die Olla Art recentelijk heeft uitgebracht. En neem een gratis abonnement!
Een korte biografie en (veel) meer werk van Asger Jorn vindt u hier.

Literatuur
Weihrauch, Jürgen (red.) (1976). Asger Jorn. Werkverzeichnis Druckgrafik. München: Galerie van de Loo.
Presler, Gerd (red.) (2009). Asger Jorn. Werkverzeichnis der Druckgrafik. Catalogue Raisonné of Prints. München/Silkeborg: Galerie van de Loo/Silkeborg Kunstmuseum.