Scroll to top
en nl

Kunst kopen

De tijd nemen

Een kunstwerk koop je niet elke dag. En als je een kunstwerk koopt, wil je er langere tijd van kunnen genieten. Je gaat dus niet over één nacht ijs.

Een afbeelding van een kunstwerk op de website kan een goede indruk geven van het echte werk, maar is doorgaans onvoldoende om een koopbeslissing op te baseren. Het is wenselijk een werk in het echt te zien. Liefst ook in de eigen ruimte. Die mogelijkheid biedt Olla Art. U maakt een keuze, en wij komen bij u langs om het werk te tonen. Zo kunt u het werk in uw eigen omgeving zien en ervaren. Pas daarna beslist u of u koopt of verder zoekt.

Daarnaast biedt Olla Art biedt een unieke inruilservice. Het is mogelijk binnen een jaar na aankoop uw kunstwerk eenmalig in te ruilen voor een werk met minimaal dezelfde aanschafprijs.

 

Onze kunstenaars

Olla Art richt zich op beeldende kunst van de periode na 1945. Zwaartepunt daarin vormen de kunstenaars die lid waren van Cobra (zoals Appel, Constant, Corneille, Brands, Lucebert, Jorn en Alechinsky). Daarnaast biedt Olla Art werk aan van diverse andere kunstenaars, waaronder Klaas Gubbels en Marino Marini.

 

Inlijstservice

Koopt u een nog niet ingelijst werk of wilt u een bestaande lijst vervangen, dan verzorgen wij in samenspraak met u het inlijstwerk. Wij kunnen u ook adviseren bij het kiezen van een passende lijst en het vinden van een vakkundige lijstenmaker.

 

Verzenden

Op uw verzoek kunnen wij het door u gewenste kunstwerk naar uw huisadres verzenden. Uitzonderingen daargelaten, want niet ieder kunstwerk leent zich hiervoor. Wij berekenen geen verpakkings- en verzendkosten.

 

Onze garantie

In principe verkeren alle door Olla Art aangeboden werken in optimale conditie. Is dit niet het geval, dan wordt dit expliciet in de beschrijving vermeld.

Wij garanderen de authenticiteit van alle door Olla Art aangeboden werken. Bij elk verkocht werk verstrekken wij een certificaat van echtheid. In de regel zijn de werken persoonlijk door de kunstenaar gesigneerd, en wanneer dit niet het geval is, staan wij ervoor in dat het een werk van de kunstenaar betreft. Waar mogelijk vermelden we in onze beschrijvingen de herkomst, en wanneer het werk is opgenomen in een werkcatalogus, geven we de vindplaats.

 

Wat wij nog meer doen

Wij bieden niet alleen kunstwerken te koop aan. Wij adviseren ook bij aankoop van kunst bij galeries of op beurzen. We bieden hulp bij collectieopbouw en nemen zoekopdrachten aan. We doen taxaties en we kunnen in consignatie voor u verkopen, bijvoorbeeld als u een schilderij heeft geërfd.

Wij werken zowel voor particulieren als voor bedrijven.