Scroll to top
en nl

Klaas Gubbels


1934

Bio

Klaas Gubbels wordt geboren in 1934 in Rotterdam. Hij start zijn kunstopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. In 1952 vervolgt hij zijn opleiding in Arnhem, de plaats waar hij sindsdien woont. In de jaren zeventig doceert Gubbels aan de Rotterdamse Willem De Kooning Academie. Als beeldend kunstenaar werkt hij afwisselend in zijn atelier in de bossen bij Arnhem en in de Franse Ardèche.
Gubbels’ beeldentaal is uiterst beperkt. In zijn werk figureren vaak koffiekannen, stoelen, tafels en flessen in hoekige, ogenschijnlijk geknipte vormen. Ook zijn kleurgebruik is herkenbaar; hij gebruikt voor zijn onderwerpen vaak diepe rode, blauwe en zwarte tinten, maar soms trekt hij ook een waas over de voorstelling, waardoor pasteltinten ontstaan.
Gubbels schildert vooral met olie op doek en aquarel op papier, maar daarnaast hanteert hij tal van grafische technieken, waaronder de houtdruk en litho, fotografeert hij en maakt hij beelden.
Het werk van Gubbels staat min of meer op zichzelf, los van alle stijlen of stromingen in de beeldende kunst. Het heeft een geheel eigen handschrift, dat hij in de loop der jaren heeft ontwikkeld. De eenvoud van zijn werk kan boeien en ontroeren.
Gubbels’ werk is te vinden in toonaangevende musea en bedrijfscollecties.

Portret Gubbels bij biografie
foto Hollandse Meesters | Interakt Productions
Werk

Zonder titel

2005
Zeefdruk
28,7 x 38 cm

Fles en koffiekan

1998
Acryl op doek
30 x 35 cm

Zonder titel

1988
Tegeltableau, handbeschilderd
30 x 45 cm

Zonder titel

2010
Aquarel op papier
49,7 x 49,7 cm

Zonder titel

1989
Gouache, inkt en houtskool op papier
64,7 x 49,8 cm

Zonder titel

1984
Litho
56 x 79 cm (blad), 43,6 x 61 cm (beeld)