Scroll to top
en nl

Klaas Gubbels wint Singerprijs 2022

Tafels, stoelen, potten, kannen en trechters bevolken al decennialang het kunstuniversum van Klaas Gubbels. ‘Uiteindelijk komt Klaas bij de helderste versie van een vorm uit,’ zo typeert Rudi Fuchs zijn kunst. Zijn vriend Cherry Duyns noemt hem ‘de schilder die uit het niets iets wil maken om daarna te zien of het minder kan’. De lijfspreuk van Gubbels zelf, die hij ontleende aan schrijver-vertaler August Willemsen, sluit daar naadloos bij aan: ‘Wie niets te zeggen heeft, bedenkt steeds iets nieuws. Wie iets te zeggen heeft, blijft dat zijn hele leven herhalen.’

Atelier
Klaas Gubbels wordt in 1934 geboren in Rotterdam. Na een opleiding reclameschilderen vindt hij werk op het reclameatelier van de Bijenkorf. In 1951-1952 volgt hij een avondcursus aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten.
In 1952 vervolgt Gubbels zijn opleiding aan de Arnhemse Academie Kunstoefening. In 1958 betrekt hij een atelier in een voormalig koetshuis op het Arnhemse landgoed Lichtenbeek. Tot op heden werkt hij daar dagelijks.

Klaas Gubbels in zijn atelier

Klaas Gubbels in zijn atelier
Foto Galerie InDruk

Singerprijs
De Singerprijs is een prijs die tweejaarlijks door de Stichting Vrienden van Singer Laren wordt toegekend aan een Nederlandse beeldend kunstenaar voor zijn of haar gehele oeuvre. Dit keer valt Klaas Gubbels dus deze eer te beurt. In het kader van de prijstoekenning heeft Singer een beeld van Gubbels aangekocht en is een kleine tentoonstelling ingericht in de Van den Brink galerij.

Informatie
De tentoonstelling loopt nog tot en met 2 oktober 2022 in Singer Laren, Oude Drift 1, 1251 BS Laren, +31 (0)35 539 39 39. Openingstijden: di t/m zo, 10:00-17:30.