Scroll to top
en nl

Fraai juweel van Wolvecamp

Pas binnengekomen bij Olla Art is dit werk op papier van Theo Wolvecamp. Het werk is ingelijst en voorzien van museumglas. Wolvecamp schilderde het op 65-jarige leeftijd, kort voor zijn overlijden in 1992.

Hengelo
Theo Wolvecamp werd geboren in Hengelo in 1925, verhuisde in 1947 naar Amsterdam en maakte daar al snel kennis met Corneille en Karel Appel. Hij was een gewaardeerd lid van de Experimentele Groep in Holland en van Cobra, verbleef rond 1953 een jaar in Parijs, maar trok zich na dit avontuur terug in zijn geboortestreek, waar hij in betrekkelijke afzondering verder heeft gewerkt aan zijn oeuvre.

Theo Wolvecamp '90
Theo Wolvecamp, zonder titel, 1990
Acryl op papier, 25 × 32,5 cm

Repetitieve patronen
In de naoorlogse periode sloot Wolvecamp aan bij het werk van de Experimentelen en Cobra, en liet hij zich vooral inspireren door het werk van Miró, al draagt zijn werk uit die tijd toch een heel persoonlijke toets. Van dit werk is weinig bewaard gebleven omdat hij veel heeft vernietigd. In de jaren 50 kwam hij hiervan los en begon hij aan zijn pasteuze, abstract-expressionistische doeken met repetitieve patronen. In de tweede helft van de jaren zestig wisselde hij enkele keren van stijl, om na 1970 zijn vroegere stijl verder te ontwikkelen.

Informatie
Meer informatie over dit werk op papier en over Wolvecamps leven en werk vindt u elders op deze website.