Scroll to top
en nl

Expositie Lucebert in Alkmaar

Beeldend kunstenaar en dichter Lucebert (1924-1994) woonde en werkte een groot deel van zijn leven in Bergen, op een steenworp afstand van Alkmaar. Hij heeft een omvangrijk en veelzijdig oeuvre nagelaten.

Ter gelegenheid van het honderdste geboortejaar van deze kunstenaar organiseert Stedelijk Museum Alkmaar de tentoonstelling 100XLucebert – Het leven en werk van een dubbeltalent. Daarin worden leven en werk van Lucebert gepresenteerd aan de hand van honderd objecten.

Greep uit oeuvre
De tentoonstelling 100XLucebert toont een greep uit het oeuvre van de dichter en laat een aantal belangrijke schilderijen zien. Ook worden er tekeningen uit zijn tienerjaren getoond, een brief uit de oorlog, manuscripten, door Lucebert zelf ingesproken gedichten, enkele van zijn vroegste schilderijen en zijn laatste onvoltooide werk.
Conservator Hélène Webers werkte nauw samen met de erven van Lucebert om leven en werk van deze veelzijdige kunstenaar zo dicht mogelijk te benaderen.

Podcast
Bij de tentoonstelling ontwikkelde Stedelijk Museum Alkmaar een podcast. Daarin spreekt journalist Tom Rooduijn met familie, vrienden en kenners van Lucebert.

Informatie
Stedelijk Museum Alkmaar
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
T 072 548 97 89
E info@museumalkmaar.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11:00 t/m 17:00. Maandag gesloten.
De tentoonstelling loopt t/m 1 september 2024.

Lucebert, De Tyrannie der vrijheid, 1966

Lucebert, De Tyrannie der vrijheid, 1966
Olie op doek, 201,5 x 301,5 cm
Collectie Stedelijk Museum Amsterdam