Scroll to top
en nl

Composizione van Marino Marini

Nieuw in de collectie van Olla Art is een ets van Marino Marini uit 1961, eenvoudigweg getiteld ‘Composizione’. 

De ets maakte als plaat XII deel uit van het portfolio L’Album I, werd uitgegeven door XXe Siècle en gedrukt bij het beroemde Parijse drukkershuis Lacourière op Auvergne du Moulin Richard-de-Bas-papier. Roger Lacourière, die het atelier in 1929 oprichtte, was overigens al in 1957 met pensioen gegaan, waarna meester-drukker Jacques Frélaut zijn taken overnam. Het drukkershuis ging nadien verder onder de naam Atelier Lacourière-Frélaut.

Esemplare per collaboratori
De ets is genummerd e.c. 4/6, wat inhoudt dat hij onderdeel uitmaakt van zes exemplaren bestemd voor medewerkers. In Giorgo en Guido Guastalla’s catalogus van het grafische werk van Marino Marini (Guastalla & Guastalla, 1991) is het werk opgenomen als nummer 159. De catalogus maakt melding van 15 op Auvergne du Moulin Richard-de-Bas gedrukte exemplaren, genummerd 1-15, en 35 op Vélin de Rives gedrukte exemplaren, genummerd 16-50. Daarnaast werden er nog 15 exemplaren ‘hors commerce’ gedrukt, genummerd I-XV.
De ets is in perfecte staat en professioneel ingelijst in een eikenhouten lijst. De prijs van het werk is 935 euro.

Informatie
Neem voor meer informatie over deze ets, bezichtigingsmogelijkheden, extra foto’s e.d. contact met ons op: info@olla-art.com.
Olla Art beschikt over een omvangrijke collectie grafisch werk van Marino Marini. U vindt deze collectie, evenals een biografie van de kunstenaar, hier.

Literatuur
Guastalla, G. & G. (1991). Marino Marini: Werkverzeichnis der Graphik. Langenhagen: Edition Depelmann.

Marino Marini, Composizione, 1961 (framed)

Marino Marini, Composizione, 1961
Ets, 51,1 x 37,9 cm (blad), 35,2 x 29,6 cm (beeld)