Scroll to top
en nl

Cobra en Noord-Afrika

De tentoonstelling ‘Cobra en Noord-Afrika’ toont werk van Cobrakunstenaars die beïnvloed zijn door de kunst en cultuur van Noord-Afrikaanse landen als Marokko, Algerije en Tunesië.

Kort na de Tweede Wereldoorlog leeft de belangstelling voor tribale kunst, onder andere uit Afrika, op. Niet alleen Picasso laat zich in zijn werk inspireren door Afrikaanse maskers, maar ook de Cobrakunstenaars raken beïnvloed door deze beelden en voorstellingen, die onder andere in musea worden getoond. De drang ontstaat om de landen waar deze kunst vandaan komt te bezoeken. Asger Jorn, Anton Rooskens en Corneille maken daadwerkelijk reizen naar Noord-Afrikaanse landen. Asger Jorn vestigt zich zelfs voor enkele maanden in Tunesië. De indrukken die de kunstenaars via hun reizen opdoen, verwerken zij in hun schilderijen, sculpturen en teksten.

‘Cobra en Noord-Afrika’ toont werk uit de collectie van het Cobra Museum waarin deze invloeden zichtbaar zijn. De tentoonstelling is te zien tot en met 20 november 2022.

Cobra Museum voor Moderne Kunst
Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen
+31 (0)20 547 50 50
info@cobra-museum.nl
www.cobra-museum.nl

Anton Rooskens,Afrikasymbolen, 1958

Anton Rooskens,  Afrika Symbolen, 1958
Olie op doek, 106 x 122 cm