Scroll to top
en nl

Cobra 75: Grenzeloos en vrij

Op 2 juni jl. opende het Cobra Museum de deuren voor de tentoonstelling Cobra 75: Grenzeloos en vrij. Het museum wil met deze tentoonstelling de 75ste verjaardag van de internationale Cobrabeweging vieren, die in 1948 werd opgericht, en in 1951 alweer werd opgeheven. Deze korte duur verhoudt zich echter omgekeerd evenredig tot haar doorwerking en invloed.

De tentoonstelling toont werken van Cobrakunstenaars in relatie tot voorlopers, tijdgenoten en hedendaagse kunstenaars en wil daarmee allerlei onverwachte dwarsverbanden en perspectieven aan het licht brengen. Te zien is onder meer werk van Van Gogh, Munch, Klee, Picasso, Beckmann, Schwitters, Miró, Dubuffet, De Kooning, Pollock, Jorn, Brands, Constant, Appel, Corneille, Alechinsky, Baselitz, A.R. Penck en Basquiat.

Eugène Brands, Vogeleiland, 1971

Eugène Brands, Vogeleiland, 1971
Olie op doek, 80 x 169,5 cm

Gastconservator
De tentoonstelling Cobra 75: Grenzeloos en vrij is samengesteld door Maarten Bertheux, die eerder als conservator verbonden was aan Museum Boijmans Van Beuningen en Stedelijk Museum Amsterdam. Speciaal voor deze tentoonstelling verschijnt in samenwerking met Waanders Uitgevers een catalogus in het Nederlands en Engels, in de museumwinkel verkrijgbaar voor € 29,95. Behalve van gastconservator Maarten Bertheux, bevat de catalogus bijdragen van Joke de Wolf en Rudi Fuchs.

Informatie
Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Gedurende de looptijd van de jubileumtentoonstelling (2 juni t/m 8 oktober) is het museum op donderdag en vrijdag tot 20.00 uur geopend.
Cobra Museum voor Moderne Kunst | Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen | +31 (0)20 547 50 50 | info@cobra-museum.nl.