Scroll to top
en nl

Boek over Marino Marini’s werk, met gesigneerde litho

Olla Art beschikt over een omvangrijke collectie grafisch werk van Marino Marini. Daar is een prachtige, gesigneerde litho op Japans papier bijgekomen, opgenomen in een boek over Marino Marini’s werk. 

Volledige titel van het boek: Marino Marini: Plastik. Ein Bildband von Helmut Lederer. Einleitung Eduard Trier. Het boek werd in 1961 uitgegeven door Gerd Hatje in Stuttgart. Het boek, dat werd gedrukt door de Universitäts-Buchdruckerei Dr. C. Wolff & Sohn in München, is geheel gewijd aan Marini’s beeldhouwkunst, en bevat vele afbeeldingen.

De litho
De litho is gedrukt in een oplage van 350 exemplaren, waarvan er 150 zijn opgenomen in de ‘Vorzugsausgabe’ (luxe editie) van het boek. Het exemplaar van het boek dat door Olla Art wordt aangeboden, behoort tot deze ‘Vorzugsausgabe’, en is in het colofon genummerd (exemplaar 105). De litho werd niet in Duitsland gedrukt, maar in Zwitserland, en wel in het grafisch atelier van Emil Matthieu in Zürich. De litho staat als nummer 157 beschreven en afgebeeld in het naslagwerk over het grafische werk van Marino Marini door Giorgio en Guido Guastalla (Guastalla & Guastalla, 1990).

Informatie
Olla Art biedt boek plus litho aan voor 585 euro. Mail ons voor meer informatie: info@olla-art.com.
Een korte biografie en meer werk van Marino Marini vindt u hier.
Lees ook onze nieuwsbrieven over Marini’s werk: Marino Marini: Paard en ruiter en De mythologie van Marino Marini.

Literatuur
Guastalla, G., & Guastalla, G. (1991). Marino Marini: Werkverzeichnis der Graphik. Langenhagen: Depelmann.

Marino Marini: Plastik, Verlag Gerd Hatje 1961.JPG

Marino Marini, zonder titel, 1961
Litho, 29,6 x 24,2 cm