Scroll to top
en nl

Besnorde muur van Dubuffet

Nieuwste aanwinst van Olla Art is een litho van Jean Dubuffet uit de suite ‘Les Murs’ (1945), een van Dubuffets eerste lithografische projecten. Titel van de litho is ‘Mur au moustachu’. Hij toont een man met snor en een hond tegen de achtergrond van een muur.

Les Murs
‘Les Murs’ is een portfolio met vijftien bijzondere litho’s van Dubuffet, op gedichten van de Franse dichter Guillevic (voluit: Eugène Guillevic, 1907-1997). De afzonderlijke litho’s zijn in de druk gesigneerd en gedateerd. Ze maken deel uit van een gelimiteerde oplage van 192 exemplaren, gedrukt op Montval.
De uitgave werd verzorgd door de bekende drukker-uitgever Mourlot Frères in Parijs. De aangeboden litho vormt de zesde afbeelding binnen de suite. Hij is afkomstig van een naaste medewerker van Jean Dubuffet.
De suite en de specifieke litho staan beschreven en afgebeeld in Sophie Webels standaardwerk over de grafische kunst van Jean Dubuffet.

Jean Dubuffet, Mur au moustachu, 1945

Jean Dubuffet, Mur au moustachu, 1945
Litho, 38 x 28,5 cm

Meer informatie
Zie voor een biografie én een andere litho van Dubuffet elders op deze website. Zie ook onze recente nieuwsbrief over het werk van Dubuffet. Een abonnement op de nieuwsbrief is gratis, en eenvoudig af te sluiten door het formulier onderaan de contactpagina in te vullen of een mail te sturen naar info@olla-art.com.

Noot
Sophie Webel (1991). L’Oeuvre Gravé et les Livres Illustrés par Jean Dubuffet. Catalogue raisonné. Parijs: Baudoin Lebon, dl. I, p. 37, nr. 60.